ana banner görseli 38

Türkiye'deki En İyi Off-Road Rotaları ve Uygun Lastikler

5 Şubat 2024 - 5 dakika

Off-Road maceralarınıza bir yenisini katmak veya hayatınızda ilk kez bu macerayı deneyimlemek istiyorsanız, Türkiye’de yüzlerce Off-Road rotasını deneyimleyebilme şansınız olduğu için şanslısınız. Türkiye'nin birçok bölgesinde çok sayıda Off-Road seçeneği olup dileyenler bölgede hizmet veren acenteler aracılığıyla, dileyenler ise şahsi profesyonel araçlarıyla bu rotaları keşfe çıkabiliyor. Daha öncesinde Off-Road deneyimi olan ve Off-Road araçları ile bu maceraya atılabilecek olan okuyucularımız için Türkiye’nin önde gelen rotalarını belirledik. Seçeceğiniz rotaya göre hangi Off- Road lastik modeline ihtiyaç duyacağınızı da sizler için yazdık.

20221108 jj 1001962 00023

İstanbul Off-Road Rotaları

İstanbul’un dışına doğru ilerledikçe çok sayıda kırsal alan ile karşılaşıyorsunuz. Bu alanların bazıları piknik gibi daha sakin aktiviteler için tercih edilirken bazıları ise arazi şartları nedeniyle tam bir Off- Road adresi oluyor. İstanbul Off-Road rotaları arasında ilk sırayı Şamlar Gölü alıyor. Yoğun çamurlu bir rota olan Şamlar Gölü 15,35 km mesafesiyle uzun bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Daha kısa soluklu bir macera isteyenler Ömerli Koçullu rotasını seçebilir. Bu rotada 6,19 km mesafesiyle yemyeşil bir alan içerisinde sürüş keyfi yapılabiliyor. Michelin Crossclimate SUV serisi hafif arazi lastiği bu tür rotalar için ideal oluyor. Hafif arazide hareketlilik için geliştirilmiş, güçlendirilmiş yatak özelliği keyifli bir yolculuk geçirmenizi sağlıyor.

20221109 jj 2814 01446

 

Bursa Off-Road Rotaları

Her mevsim ayrı bir doğal güzellik ile buluşulan yerlerden biri Bursa’dır. Kışın karlar altında kalan Bursa farklı bir Off-Road gezisi yapmak isteyenler için önereceğimiz yerlerden biridir. Profesyonel Off-Road sürücüleri tarafından tercih edilen rotalardan biri Dağdibi, Alaçam, Uludağ Zirvesi ve İnegöl rotası şeklinde şekillendirilebilir. Uludağ'ın güney yamaçlarından başlanan rota 154, 86 km olup uzun soluklu bir Off-Road deneyimi yaşamak için idealdir. Daha kısa bir deneyim yaşamak isteyenler ise Gökyenice rotasını tercih edebilir. 9,85 km olan bu yeri dileyenler şahsi araçlarıyla dileyenler ise çevredeki off- road grupları ile gezebilir.

20221110 jj 3734 01479

 

Bursa Off-Road rotaları özellikle kışın geziliyorsa aracın Off-Road kar lastiği donanımına sahip olması gerekir. Michelin Latitude Alpin LA2 lastiği karlı yolda küçük çekiş ve frenleme özelliğine sahip olarak bu tür yollarda yardımcınız olacaktır.

Bursa'ya ilkbahar ve yaz aylarında gidiyorsanız ve çevredeki meşhur yaylaları ve göletleri görmek istiyorsanız sizin için ayrı bir rota önerebiliriz. Gököz ve Keleş Göleti ile başlayacağınız geziye; Gelemiç, Kendir ve Koca Yayla, Alıç Yayla, Baraklı Göleti, Çukurçayır Yayla ve Çavuştepe güzergahı ile devam edebilirsiniz. 52, 59 km uzunluğunda olan bu rotada dilerseniz belirli bölgelerde kamp yapabilirsiniz. Hem off- road yapmak hem de çevredeki bölgeleri keşfetmek isteyenler ise Hasanağa Görükle rotasını deneyebilir. Zorlu parkurları da içeren bu rota 60,58 km uzunluğunda olup hem toprak hem de asfalt yolda sürüş yapabileceğiniz bir rota olacaktır.

20221109 jj 3223 02151

 

Antalya Off-Road Rotaları

Antalya Off-Road rotaları dünyanın birçok yerinden her yıl çok sayıda macera tutkununu ağırlıyor. Antalya'da zorluk seviyeleri ve uzunluklarına göre çok sayıda off- road rotası bulunabiliyor. Özel gruplar halinde bu rotalara ulaşım sağlanabileceği gibi yine isteyenler kendi araçları ile de seyahat edebiliyor. Off-Road lastik çeşitleri arasından Latitude Cross gibi Michelin modeli arazi tipi yaz lastiği, Antalya üzerinde seçebileceğiniz birçok rotada sizlere ihtiyaç duyacağınız desteği sağlıyor. Lastik sırtının uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanması sert koşullarda da lastiğin uzun ömürlülüğünü koruyor.

20221110 jj 3684 02109

 

Lastik modeline karar vermeniz ardından sıra hangi rotayı seçeceğinize geliyor. Çıkacağınız macerada suların arasından geçmek yemyeşil ormanların ve kırların üzerinde seyahat etmek istiyorsanız sizlere uzun bir Off-Road rotası önerebiliriz. Konyaaltı’ndan başlayacağınız gezinize Geyikbayırı, Sinan Değirmeni, Doyran Göleti, Hisarçandır, TRT Vericisi, Ovacık, Yayla Kuzdere ve Kemer istikametinde ilerleyebilirsiniz. 143,47 kilometreden oluşan bu yol uzun soluklu bir macera yaşamak isteyenler için ideal oluyor. SUV araçlarla seyahat edebileceğiniz bu rotada güvenli sürüş deneyimi sunan SUV lastiği seçenekleriyle güvenli bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Gezeceğiniz rotaya nefes kesici bir manzara ve tarihi bir yer eklemek istiyorsanız Patara Su Kanalları, Kaş Tepeleri ve Phellos Antik Kenti rotasını da kullanabilirsiniz. Likya Yolu işaretlerini takip ederek yapacağınız bu yolculukta Antalya'nın bazı önemli yerlerini görme şansı da yakalayabilirsiniz. Daha fazla içerik için ise takipte kalmayı unutmayın.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.