ana banner görseli 49

Türkiye'de Araçla Ulaşılabilen Gizli Koylar ve Plajlar

12 Mart 2024 - 6 dakika

Türkiye, kalabalıktan uzaklaşmak, el değmemiş sahillerde güneşlenmek ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için gizli koyları ile birbirinden güzel rotalar sunan bir ülkedir. Akdeniz, Marmara veya Ege Bölgesi fark etmeksizin Türkiye’de popüler plajların haricinde hala daha bakir kalmayı başarmış çok sayıda plaj bulunuyor. Maceraperestler bu plajlarda kamp yapabiliyor veya karavanları ile uzun soluklu bir tatil yapıyorlar. 

Bu yıl daha önce görmediğiniz yerleri görmek, doğayla iç içe vakit geçirmek istiyorsanız Türkiye’deki gizli koyları ve plajları görmenizi öneririz. Bu yazımızda tatil rotanıza ekleyebileceğiniz büyüleyici koyları bulabilirsiniz.

00301169 3


Boyabağı Koyu

Aracınıza bindiniz ve rotayı İzmir’e çevirdiyseniz sizler için önereceğimiz ilk adres Boyabağı Koyu oluyor. Karaburun bölgesinde bulunan bu yer Kösedere Köyünün plajı olup koya zeytin ağaçlarıyla çevrili bir yoldan geçilmesiyle ulaşılıyor. İzmir'in popüler bir bölge olmasının aksine Boyabağı Koyu gözlerden uzak bir tatil yapabilmek için ideal bir seçenek oluyor. Dileyenler şahsi araçlarıyla köye ve ardından plaja erişim sağlayabiliyor.

56764106 s

 

Şahsi aracınızla yola çıkmadan önce aracınızın lastiklerinin yaz lastiği olduğuna özen göstermenizi öneririz. Özellikle kuru ve sıcak bir zeminde giderken lastiklerinizin zarar görmemesi için aracınızda yaz lastiklerinizin takılı olduğundan emin olmalısınız. Karaburun bölgesi ulaşımı kolay bir yer olduğundan dilerseniz dört mevsim lastik modellerini de tercih edebilirsiniz.

Delikli Koy

İzmir üzerinden devam ettiğimizde rotanıza ekleyebileceğiniz bir diğer adres olarak sıra Delikli Koy ile Çeşme’ye geliyor. Çeşme'de sakin bir koy bulmanın imkânsız olduğu düşünülürken Delikli Koy el değmemiş doğa güzellikleri ile herkesi şaşırtıyor. Alaçatı'ya yakın olan Delikli Koya ulaşım biraz zorlu olabiliyor. Alaçatı'ya aracınızı bıraktıktan sonra engebeli bir yoldan yürümeniz ardından Delikli Koya ulaşabiliyorsunuz. Burada sizi pırıl pırıl ve serin suları ile nefes kesici bir deniz karşılıyor. Delikli Koyda dilediğiniz zaman sakinliğin tadını çıkarabilir dilediğiniz zaman ise Alaçatı'nın hareketli hayatına dahil olabilirsiniz.

55481875 m

 

Dolungaz Koyu

Alaçatı’ya girmek istemeyen Karaburun’dan da son derece memnun kalan tatilciler için Karaburun’un Midilli manzaralı olan Dolungaz Koyuna gitmelerini öneririz. Günümüzde saklı kalmayı başarmış bu koy haritalarda bile zor bulunabilen bölge halkı tarafından bilinen bir koydur. Etrafı kayalıklarla çevrili bu koy mavinin neredeyse her tonuna ev sahipliği yapan denizi ile gören herkesi büyüleyen bir denize sahiptir. Dolungaz Koyunu mutlaka görmenizi ama gitmeden önce aracınızın hazırlıklı olmasına özen göstermenizi öneririz. Ana yoldan toprak yola geçiş yapılarak ulaşılan bu koya giderken yerden yüksek araçların daha avantajlı olduğunu da söylemek isteriz. Ancak engebeli bir yol olduğundan aracınız yüksek olsa bile ideal 4x4 lastiğinin takılı olduğuna dikkat etmelisiniz.

Kerdime Sahili

İzmir’den uzaklaşıp Muğla’ya doğru devam ettiğimizde Marmaris Hisarönü bölgesinde bulunan Kerdime Sahili dikkatleri çekiyor. Hisarönü Köyünde çam ormanlarıyla çevrili olan bu sahil, sakinliği ile dikkat çekiyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde nefes kesici güzellikteki denizi giren herkesi kendine hayran bırakıyor. Kerdime Sahilini diğer sahillerden ayıran bir özelliği var. Burada şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz küçük işletmeler bulunuyor. Daha rahat bir şekilde güneşlenmek isteyenler buradaki tesislerden şezlong kiralayarak rahat bir gün geçirebiliyor.

38112765 s

 

Karavanları ile seyahat edecek olan tatilciler Hisarönü bölgesinde dilerlerse karavan tatili de yapabilirler. Karavanınız ile seyahate çıkmadan önce aracınızın bakımına özen göstermeli ve uygun karavan lastiği boyutlarında lastikler tercih etmelisiniz.

Cennet Koyu

Muğla bölgesinde Bodrum’a doğru hareket ettiğimizde rotanıza Cennet Koyunu da eklemenizi öneririz. Göltürkbükü yakınlarında bulunan Cennet Koyu, Bodrum’un hareketliliğinin aksine bakirliği ile dikkat çeken bir yerdir. El değmemiş olması bölgeyi doğa severler için ekstra cazip kılıyor. Koyun tek ziyaretçisi mavi tura çıkan tekneler oluyor. Genellikle deniz yoluyla ulaşım gerçekleştirilen bu koyda dileyenler Bodrum merkeze araçlarını bırakarak buradaki tekne turları ile koya ulaşım sağlıyor.

53077280 m

 

Türkiye'deki popüler tatil yerlerini öğrenmenize ve sizi en mutlu edebilecek rotayı çizebilmenize yardımcı olabilecek “Yaz Mevsiminde Türkiye’deki En Popüler Tatil Yerleri” yazımıza da göz atmanızı öneririz. Bu sayede dilerseniz gizli koylar ve popüler adreslerden oluşan farklı özellikleri bir arada bulunduran bir tatil rotası belirleyebilirsiniz.

Gizli Koy

Beldibi ilçesinde bulunan Gizli Koy Antalya’nın el değmemiş özel yerlerinden biridir. Baştan aşağı bakir olan bölge zorlu ulaşım koşulları nedeniyle de günümüzde bakirliğini korumaya devam ediyor. Belirli bir noktaya kadar araçlarınızla gelebileceğiniz koyda belirli bir noktadan sonra yürüyerek devam etmeniz gerekiyor. Engebeli bir arazide yürüyüş yaptıktan sonra ise sizleri pürüzsüz bir kumsal ve deniz karşılıyor.

122826182 m

 

Gizli Koya ulaşım sırasında şahsi araçlarını kullanacak kişiler yaz lastiklerinden veya 4 mevsim lastik modellerinden yararlanabilirler. SUV araç modeline sahip olan kişiler ise daha iyi bir yol performansı sağlayabilmek için araçları için özel üretilen SUV lastik modellerini tercih edebilirler.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.