76701703 xl 1

İş Seyahatleri İçin Zaman ve Maliyeti Optimize Etme Rehberi

27 Mayıs 2024 - 6 dakika

Şehir içi veya şehir dışı fark etmeksizin sık sık iş seyahatine çıkıyorsanız; zaman ve maliyet sizin ve şirketiniz için önemli iki başlık haline dönüşür. Zaman tasarrufu sağlamak, sizin gün içerisinde ki performansınızı yükseltip kendinize ayırabileceğiniz zamanı artırabilirken, maliyeti optimize etmek ise şirket giderleri için olumlu etki yaratabilir. Bu tarz durumların sağlanabilmesi için rotanızı belirlemek ve aracınızın özelliklerine odaklanmak size iş seyahatlerinizde çeşitli avantajlar katabilir. Bu yazımızda sizler için zaman ve maliyeti optimize etmenize yardımcı olabilecek bazı önerilere değindik.

00301066

Doğru Rotayı Belirleme

Seyahatiniz esnasında birden fazla rotasyonunuz varsa ve bu rotasyonları belirli günler arasında tamamlamanız gerekiyorsa seyahatinize başlamadan önce doğru rotayı belirlemek en verimli bir şekilde seyahatinizi tamamlamanıza yardımcı olacaktır. İş rotasyonları arasında doğru zaman aralıkları bırakmak seyahatinizi ideal sürede tamamlamanızı sağlayabilir. Bu durum zaman tasarrufu sağlayarak işlerinizin daha kısa sürede bitmesine katkıda bulunabilir.

striverseb bts woman b9 2 cmjn 1

 

Seyahatiniz sırasında konforlu ve güvenli bir yolculuk geçirmek istiyorsanız aracınızın özelliklerini öğrenmenizi ve sürüş teknikleri hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririz. Araç özellikleri ve sürüş teknikleriyle ilgili daha fazla bilgiye sürüş ipuçları sayfamızdan erişim sağlayabilirsiniz.

Periyodik Araç Bakımı Yaptırma

Araçta olası bir teknik aksaklığı önlemek ve güvenli bir sürüş deneyimi için yolculuk öncesinde araç bakımına özen göstermeniz gerekir. Gerek şahsi gerekse kiralık araçlarınız olsun aracın periyodik bakımı ve lastik bakımı yolculuk öncesinde yapılmış olmalıdır. Şirket aracı ile yurt dışına çıkış sırasında kiralık araçlardan yararlanılması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Periyodik araç bakımına özen gösteren araç kiralama şirketlerine öncelik verilmesi siz ve şirketiniz için avantajlı olabilir

ana banner 3

 

Şirket aracı ile şehir dışına çıkmak isteyenler ise kullandıkları aracın üreticilerinin uygun gördüğü periyodik bakım süresine dikkat ederek araç bakımı yaptırabilir ve araçlarını yolculuğa hazırlayabilir. Periyodik bakıma ek olarak lastik bakımı da önemli bir başlık olup bu başlıklar aşağıdaki şekilde detaylandırılabilir.

Periyodik Bakım

Her bir araç belirli aralıklarda veya kilometrelerde periyodik bakıma ihtiyaç duyar. Bu bakımlar sırasında motor yağı değişimi, motor sağlığı, yakıt ve hava filtreleri değişimi gibi çeşitli işlemler uygulanır. Bu sayede aracın maksimum verimlilikle kullanılması sağlanır ve bu durum hem yolculuk maliyetini azaltabilir hem de zamanı olumlu yönde etkileyebilir. Aracın periyodik bakım tarihi yaklaştıysa uzun yola çıkmadan önce bakım yaptırılması önerilir.

striverseb bts womancar a33 1 cmjn

 

Araç bakımına yönelik dikkat edilmesi gerekenler hakkında daha detaylı bilgiye uzun yola çıkmadan evvel yapılması gereken araba bakımı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Lastik Bakımı

Araç hazırlığı sırasında yapılması gereken bir diğer işlem ise lastik bakımıdır. Lastik bakımı sırasında lastik hava basıncı, diş derinliği gibi lastik özellikleri değerlendirilir. Aracın modeline ve lastik türüne göre lastikler ideal hava basıncına gelecek şekilde ayarlanmalıdır. Diş derinliği azalan veya yıpranmış lastiklerin ise değiştirilmesi gerekir. Maliyeti optimize etmek adına şirketler uzun ömürlü 4 mevsim lastikler tercih edebilirler. Zorlu hava koşullarında gerçekleştirilecek olan yolculuklar için ise kış lastiği gibi mevsim şartlarına yönelik özelliklerle üretilen lastik modellerinden yararlanabilirler.

Seyahat edeceğiniz mevsim, yolculuk edeceğiniz yolun zemin yapısı aracınız için tercih etmeniz gereken lastiği etkileyebilir. Aracınızın özellikleriyle uyumlu bir lastik seçmek maksimum verimliliği artırabilir ve yakıt tasarrufu sağlayabilir. Tüm bunlar hakkında daha fazla bilgi almak için araca göre lastik seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Götürülmesi Gereken Eşyalar Listesi Yapmak ve Hazırlık

İş seyahati için uzun bir yola çıkıyorsanız ve gideceğiniz yere iş yerinize ait ürünleri veya hediyelikleri götürmeniz gerekiyorsa tüm ihtiyaçları eksiksiz olarak yanınıza aldığınıza dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Unutmanız ya da atlamanız durumunda yolculuğunuz sırasında geri dönmeniz veya bu numuneleri tedarik etmek üzere gideceğiniz yerde daha fazla zaman geçirmeniz gerekebilir. Böyle bir senaryonun gerçekleşmemesi için ise önlem olarak “götürülecek eşyalar listesi” yaparak yolculuğa çıkmadan önce neleri yanınıza almanız gerektiğini gözden geçirebilirsiniz. Aracınıza koyduğunuz her bir eşya ardından oluşturduğunuz listenizde bulunan maddelerin yanına bir işaret koyarak gerekli hazırlıkları yaptığınıza emin olabilirsiniz.

ana banner görseli 2 1

 

Gerekli hazırlıkları yapma kısmında genel olarak tüm süreci kolaylaştırması adına yapılacaklar listesi oluşturabilir ve seyahat öncesinde hatta esnasında yapılması gereken tüm işlerinizi planlayabilirsiniz. Götürülmesi gereken eşyalar listesi ise bu listenin bir diğer başlığı olabilir. Örneğin; yaz lastiği zamanı geldiyse ve yola çıkmadan önce aracınıza yaz lastiği takacaksanız, yapacağınız iş görüşmesi ile ilgili yanınızda bulunması gereken evraklar var ise ya da yanınızdan ayırmak istemediğiniz kişisel eşyalarınız varsa onları bu listeye ekleyebilirsiniz. Hatta başarılı bir yolculuk planı sonrasında kendinize ayırdığınız vakitte gideceğiniz bölgede bulunan görmek isteyeceğiniz yerlerin ya da denemek isteyeceğiniz lezzetlerin listesini de yapmanızı öneririz.

Bir diğer kolaylaştırıcı önerimiz ise, kalabalık bir iş grubu olarak seyahat ediyorsanız, aracınızda çok sayıda eşya varsa; bir de yol üzerinde çok fazla yere uğramanız gerekecekse arabanın iç düzeni konforunuzu yakından etkileyecektir. Araç içi düzen ve konfor için pratik çözümler yazımız ile yolculuğunuz öncesinde ne tür hazırlıklar yapabileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.