kamping ana banner görseli

Gözlerden Uzak Karavan Kampı Yerleri

29 Şubat 2024 - 5 dakika

Tatile çıktığınızda yol üzerindeki tüm duraklarda durmak, konaklamak ve bölgeyi yakından tanımak istiyorsanız karavan seyahati aradığınız tatil konsepti olabilir. Kiralayacağınız veya size ait olan karavan ile uzun soluklu bir tatile çıkabilir ve belirlediğiniz rotada dilediğiniz birçok yerde rahatça kalabilirsiniz. Türkiye'de bulunan karavan kampı yerleri sayesinde karavanınızı güvenli bir alana yerleştirebilir ve burada diğer ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Türkiye'nin birçok farklı noktasında bulunan karavan kampları sayesinde konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

karavan ana banner görseli

Ege Bölgesi’ndeki Karavan Kampları

Bu yaz farklı ve uzun bir tatil yapmak istiyorsanız birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Ege Bölgesi’ne doğru bir karavan yolculuğuna çıkabilirsiniz. Karavan yaz kampı için güzel bir tercih olurken Ege Bölgesi’nde yer alan çok sayıda kamp alanı ile sahil hattı boyunca dilediğiniz her yerde konaklayabilirsiniz. Ege bölgesinde bulunan karavan kampları genellikle yeşil bir alanın içerisinde bulunmakta olup deniz kenarına oldukça yakın bölgededir. Bu sayede dileyen tatilciler karavan anlarından çıkıp yürüyerek rahat bir şekilde deniz kenarına ulaşabilirler. Dikili karavan kampı gibi kamp alanlarında hem çadır hem de karavan kampı tutkunlarını bir arada görebilmek mümkündür.

em bts camp b22 1 cmjn

 

Kamp alanlarının bazılarında alışveriş yapılabilecek küçük büfeler veya marketlere yer verilir. Ortak duş ve tuvalet alanları bulunan kamp alanları da mevcuttur. Ege bölgesinde sıkça tercih edilen özellikle yaz aylarında yer bulmakta zorlanan olabilecek karavan kampları aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

  • Kuşadası karavan kampı
  • Urla karavan kampı
  • Dikili karavan kampı
  • Marmaris karavan kampı
  • Bodrum karavan kampı
  • Çeşme karavan kampı
  • Foça karavan kampı
  • Datça karavan kampı
  • Akbük karavan kampı

Karavan kampları lüks tesislerin bulunduğu rotalara gitmek ve burada uygun şartlarda konaklamak isteyen kişiler için de avantajlıdır. Bazı tatilciler için belirli bölgelerde tatil yapmak maddi nedenler sonucunda zorlayıcı olabilir. Karavan kampları daha ekonomik bir şekilde tatil yapmanızı sağlayarak her bir ilçede dilediğiniz kadar konaklama şansı tanır.

Akdeniz Bölgesi’ndeki Karavan Kampları

4w 245 tire bfgoodrich advantage t slash a suv en landscape background nosignature 16 slash 9

 

Karavanınızla yola çıktınız, rotanızı direkt olarak Akdeniz’e çevirdiniz veya Ege’yi bitirdikten sonra Akdeniz’e geçmeye karar verdiyseniz sizler için yine belirli karavan kampları önerebiliriz. Ege Bölgesi’ndekilere benzer bir şekilde bu kamplarda da ortak duş, sıcak su veya yemek servisleri bulabilir dilediğiniz zaman diğer kampçılarla sosyalleşme şansı yakalayabilirsiniz. Özellikle yaz ayları yoğun talep gören kamplara mümkünse önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Böylece yer bulamamak gibi bir sıkıntı ile karşılaşmaz ve rotanız şaşmadan tatilinizi planladığınız gibi devam ettirebilirsiniz. Akdeniz seyahatiniz boyunca konaklayabileceğiniz karavan kampları aşağıdaki gibidir;

  • Mersin karavan kampı
  • Fethiye karavan kampı
  • Ölüdeniz karavan kampı
  • Manavgat karavan kampı

Akdeniz Bölgesi’ndeki karavan kamplarında konaklarken çevredeki doğal güzellikleri ve tarihi yerleri de görmenizi öneririz. Özellikle Ölüdeniz ve Fethiye karavan kamplarında doğal ve kültürel güzellikleri bir arada görme şansı yakalayabilirsiniz.

Marmara Bölgesi’ndeki Karavan Kampları

4w 1015 tire michelin crossclimate camping en product in use 1 nosignature landscape 1

 

İstanbul’da yaşıyorsanız ve bir an önce kendinizi yakın bir tatil bölgesinde bulmak istiyorsanız Marmara Bölgesi’ndeki karavan kamplarını değerlendirebilirsiniz. Marmara Bölgesi’nde günümüzde deniz turizmi süren her noktada karavan kamplarına da yer veriliyor. Hafta sonu kaçamağı olarak bile İstanbullular tarafından mesken tutulmuş karavan kamp alanları ilkbahar döneminden itibaren sonbahara kadar yoğun talep görüyor. Yakın noktalara gitmek isteyenler Çatalca ve Şile gibi kamp alanlarını tercih ederken mavinin en güzel renklerine hâkim Çanakkale Denizi’ne gitmek isteyenler ise Çanakkale karavan kampına gidebiliyor. Marmara bölgesindeki popüler karavan kamplarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Şile karavan kampı
  • Çatalca karavan kampı
  • Erdek karavan kampı
  • Çanakkale karavan kampı
  • Ormanya karavan kampı

 

Ülkemizde karavan tatili genellikle yaz tatilleri için tercih edilirken bazı maceracılar kış için de bu tatil türünü tercih edebiliyor. Karavan kış kampı yapmak isteyen tatilciler için mükemmel bir konfor sağlıyor. Soğuk havalarda karavanınız içinde kalarak kolayca ısınabilir, kamp yapacağınız alandaki kaynaklardan yararlanarak soğuk hava şartlarının günlük ihtiyaçlarınıza ulaşımını engellemesini önleyebilirsiniz. Kış seyahatleriniz sırasında aracınızda kullandığınız karavan lastiği modeline ve sağlamlığına dikkat etmenizi öneririz. Uzun bir yolculuk yapacağınızdan araç lastiklerinizin yolculuk için ideal olduğundan emin olmanız yol güvenliği açısından önemli bir başlıktır. Seyahat esnasında hangi karavan lastiğini kullanmanız gerektiğine emin değilseniz ''Hangi Karavan Lastiğini Kullanmalıyım?'' içeriğimiz size yol gösterici olacaktır.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.